Paperipinot digitaalisiksi arkistoiksi hetkessä. Mahdoton tehtävä?

Olen tyhjentänyt työpöytäni paperista vuosia sitten ja minua ihan oikeasti ahdistaa jos näen pöydän, joka on täynnä paperia ja erilaisia dokumentteja. Paperiton toimisto on nykyään täysin mahdollista.  Työkaluja sekä sovelluksia paperittomuuden edistämiseen paljon. Esimerkkinä DocScanner Windows 8 -sovellus, joka skannaa ja arkistoi kaikki dokumentit helposti.

DocScannerin taustalla on suomalainen Haave Oy ja sovelluksen on ideoinut Tuomas Rasila. Tuomas sai idean DocScannerista vuonna 2008, jolloin hän käytti paljon puhelimen kameraa paperien tallentamiseen ja jakamiseen. DocScanner -sovelluksen idea lähti siitä, että Tuomas halusi mobiililaitteella skannata nopeasti hyvänlaatuisen dokumentin, suoristaa paperin, lähettää pdf-version ja arkistoida dokumentin.

Ensimmäinen versio DocScannerista julkaistiin 2009. Tuolloin ei vielä ollut sovelluskaupoissa muita skannerisovelluksia ja DocScannerista tuli todella suosittu. Se oli yksi ensimmäisiä onnistuneita hyötysovelluksia. Nykyään DocScanner on saatavilla useille alustoille mukaanlukien Windows ja sillä on yli kolme miljoonaa käyttäjää ympäri maailman.

DocScanner ei rajoitu pelkkiin paperidokumentteihin vaan sitä voi käyttää esimerkiksi selkeiden kaappausten ottamiseen tussitaulun kokousmuistiinpanoista ja myöhemmin käyttää niitä esityksissä. Sovelluksella voi myös skannata monisivuisia dokumentteja kuten muistivihkoja tai kuitteja työmatkakuluista ja lähettää ne saman tien kirjanpitäjälle. Kätevää ja nopeaa eikä todellakaan mahdoton tehtävä. 🙂

DocScanner Windows 8 -sovellus on saatavilla Windows-kaupasta (viikon veloitukseton kokeilujakso). Windows Phone -sovellus on tulossa kauppaan joulukuussa.

Appsidaisyterveisin,

Tarja

PS. Kiitos teille kaikille, jotka vierailitte meidän osastolla SLUSH:ssa. Kiitos myös SLUSH Windows Phone –sovelluksesta Teemu Tapanilalle.
Oli kyllä huikea tapahtuma – kiitos järjestäjille! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s