MOBIILIKUNTA HELPOTTAA ASUKKAIDEN TIEDONSAANTIA JA YHTEYDENOTTOA KUNTIEN PALVELUIHIN

www-puhelinkuva_wp


Kun
Enisoft perustettiin vuonna 2011 oli Mobiilikunta-sovellus yksi idea muiden joukossa. Markkinointijohtaja Marko Weissmannin mukaan kasvupotentiaali huomattiin kuitenkin pian ja Mobiilikunta-palvelusta tuli Enisoftin päätuote.

 

Mobiilikunta -sovellus on tällä hetkellä käytössä Jyväskylässä, Kuopiossa, Riihimäellä ja Turussa. Esimerkiksi Jyväskylä – Mobiilikunta sovellus tarjoaa kätevässä paketissa Jyväskylän uutiset, tapahtumat, säätiedot sekä kaupungin käytetyimpien asiointipalveluiden ja aktiviteettien yhteystiedot. Sovelluksen avulla voi myös lähettää kaupungille palautetta ja vikailmoituksia.

 

Marko kertoo, että Enisoftin ensisijainen tavoite on saada levitettyä palvelua mahdollisimman moneen kuntaan Suomessa. Palvelusta on kuitenkin jo oltu kiinnostuneita myös eri puolilla Eurooppaa, joten sopivien kumppaneiden avulla myös kansainvälistyminen on potentiaalinen skenaario lähitulevaisuudessa.

 

Itse idea Mobiilikunta-sovelluksesta syntyi, kun enisoftilaiset pohtivat miten he voisivat eri tilanteissa helpottaa ihmisten arkea älypuhelinteknologiaa ja mobiililaitteen helppoa siirrettävyyttä hyödyntäen.

He olivat myös tehneet paljon töitä sen eteen, että palvelu on myös kunnan näkökulmasta mahdollisimman vaivaton ottaa käyttöön ja jatkossa myös helppo ylläpitää.

 

Palvelualustaksi on valittu Azure, mikä on Markon mukaan hyvin luonnollinen valinta Microsoftin BizSpark-ohjelmassa mukana olevalle startupille. Päätöstä tehtäessä pyrittiin kuitenkin näkemään, miten Enisoft saa Mobiilikunnalle mahdollisimman luotettavan, monipuolisen ja helposti hallittavan sekä skaalattavan palvelualustan vuosiksi eteenpäin. Azure täytti nämä kriteerit.

 

Marko kertoo, että Windows – ja Windows Phone -kehityksessä on aina ollut parasta se, että näkyvää jälkeä syntyy helposti ja nopeasti. Ensiluokkaiset työkalut (mukaan lukien laite-emulaattorit), kattava dokumentaatio sekä sovelluskauppajulkaisun helppous ovat tekijöitä, joiden avulla asiakkaan ratkaisu saadaan rakennettua tehokkaasti. Ja Beta-jakelun avulla asiakas myös pääsee itse tutustumaan tuotteeseen ennen julkaisua.

 

Aurinkoista loppuviikkoa! 🙂

 

Appsidaisyterveisin,

Tarja

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s