Onko appseja mahdollista tehdä ilman koodausosaamista?

Kyllä on mahdollista. Se tuli todistettua viime viikolla kun olin Mereta Laukkasen mukana Salossa Pink Cloud -kiertueella. Mukana koulutuksissa oli sekä Turun ammattikorkeakoulun että Salon ammattiopiston opiskelijoita.

Meretan koulutus perustui Windows Phone App Studio -työkaluun, josta löytyy valmiit mallipohjat sen ensimmäisen oman Windows Phone -sovelluksen tekemiseen. Tarvitset sovelluksen tekemiseen Microsoft -tunnuksen ja julkaisuun Microsoftin kehittäjätilin. Sovellus valmistuu ohjeiden mukaan noin tunnissa ja Windows Phone kaupan julkaisuprosessi kestään noin päivän. Salossa nopeimmat tekivät oman appsin jopa 20 minuutissa. Kun on selkeä idea niin tulosta syntyy nopeasti. 🙂

Mereta on itse ilman koodausosaamista tehnyt jo yli 10 Windows Phone -sovellusta kauppaan. Useat Meretan sovelluksista liittyvät hänen harrastuksiin kuten metsästykseen tai luontoon.

Mereta kertoo, että työkalu on tarkoitettu kaikille Windows puhelinten käyttäjille, niin yksityisille henkilöille, opiskelijoille, harrastusryhmille kuin PK-yrityksille. Jokainen voi tehdä oman sovelluksen helposti suoraan selaimen yli. Mitään asennettavia ohjelmia ei tarvita. Riittää kuin avaa vain oman kehittäjätilin, jonka kautta julkistaa appsinsa. Ja koodausta hyvin hallitsevat voivat siirtää AppStudiolla tekemän sovelluksen esimerkiksi Visual Studioon edelleen kehitettäväksi.

Tässä vielä esimerkkejä Meretan tekemistä sovelluksista – kokeile sinäkin kuinka helppoa se on! 🙂 Kokoelma Meretan tekemistä sovelluksista: http://www.windowsphone.com/en-US/store/publishers?publisherId=Mereta

Suosituimpia Meretan sovelluksia ovat Suomen Luonto, Auto uutiset sekä Helsinki Photos.

 

  LuontoHelsinki photos2 sovellus

 

Appsidaisyterveisin,

 

 

Tarja

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s